Wie zijn we?


Gesticht in 1986, is de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel sedert 1987 sportief aktief, onder de auspiciën van Peddelsport Vlaanderen en heeft als thuisbasis de Watersportbaan Hazewinkel van Sport Vlaanderen in de Beenhouwerstraat te Heindonk (Willebroek).

Bij de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel kan je verschillende takken van de kajaksport beoefenen.

Toertochten

Een steeds groeiend aantal van onze leden neemt deel aan verschillende toertochten in binnen- en buitenland.
De boten worden geladen op een aanhanger en wij vertrekken s’morgens vroeg naar de startplaats van de tocht.
Wij varen in groep een rivier af, verkennen een natuurgebied of varen een omloop over beken en kanalen.
Toertochten zijn geen wedstrijden, we varen op ons eigen tempo en genieten van de natuur. De pic-nic wordt ergens onderweg verorberd en s’avonds keren we meestal moe maar altijd voldaan terug naar Hazewinkel.

Wildwater

Wie zin heeft in meer spanning, krijgt de kans om mee te varen op een ardennenbeek. Naar gelang de ervaring van de deelnemers wordt er gekozen voor een gemakkelijke rivier of voor een rivier die al wat meer techniek vereist.
We proberen af en toe de liefhebbers de kans te geven om iets aan te leren om later op een hoger niveau te kunnen varen.

Beginnen

Afhankelijk van je vaardigheden start je in de groep van de nieuweling.
Er is geen vast lessenpakket waaraan je van bij de aanvang moet deelnemen, je wordt in het begin persoonlijk begeleid en je kan deelnemen wanneer je wenst.
Trouwens, je kan rustig komen proberen. Een kandidaat-lid mag tot driemaal toe een trainingssessie komen meemaken voor hij moet beslissen of hij lid wil worden. Maak gebruik van dit aanbod, kom meedoen, je zal een sport ontdekken die zowel ontspannend als aangenaam is en je kan deelnemen aan de verschillende evenementen die de Willebroekse Kajak Klub Hazewinkel organiseert.

Kom proberen, kom meedoen. Je zal het je niet beklagen.

(breng veiligheidshalve toch maar een stel droge kleren mee).